Meststoffen en graszaad

Het belangrijk om het gazon elk seizoen te bemesten, met uitzondering van de winter. Het bemesten van uw gazon heeft voordelen zoals: - het gras is beter beschermd tegen ziektes - bij langdurig droog weer verkleurt het gras niet snel - na kou, vorst en sneeuw herstelt het sneller - doordat er een dichtere grasgroei is, is er minder kans op mosvorming.

dcm gazonmestof

DCM

Gazonmeststof

Zoek je een evenwichtige meststof? DCM Gazonmeststof is geschikt voor een recent aangelegde gazon of als basisbemesting voor bestaande gazons. Eén toepassing geeft gedurende 100 dagen evenwichtige voeding voor het gazon. De verrijking met magnesium zorgt voor een blijvende, diepgroene graskleur zonder extra maaibeurten. Je mag de meststof gebruiken gedurende het volledige actieve seizoen. 

DCM Gazonmeststof is een combinatie van minerale en organische bestanddelen. Het microbieel bodemleven zal de grote variatie van organische voedingselementen geleidelijk vrijstellen afhankelijk van de voedselbehoeften van je gazon. Dankzij de rustige groei kan je deze meststof ook gebruiken op gazons met een robotmaaie.

Dcm gazon PUR

DCM

Gazon Pur

Last van mos in het gazon? DCM Gazon Pur is een meststof die rijk is aan kalium om de grasmat te versterken tegen droogte, vorst en betreding. Dit maakt de meststof ideaal als najaars- en onderhoudsbemesting om een traaggroeiend, mosvrij en dichte grasmat te bekomen en behouden. DCM Gazon Pur heeft een indirecte werking tegen mos via de wortels. Na 3 weken vergeelt het mos, waarna je het eenvoudig kan verwijderen door uitkammen of verticuteren.

De combinatie van minerale en organische bestanddelen zorgt voor een snelle en lange werking. Het microbieel bodemleven zal de organische voedingselementen geleidelijk vrijstellen afhankelijk van de voedselbehoeften van je gazon. De meststof vertoont de beste resultaten bij gazons met een matige mosdruk. Bovendien maken de meststofkorrels geen vlekken op nabijliggende tegels of bekleding.

dologran korrelkalk

Dologram

Gazonkalk / Korrelkalk

Kalk strooien is een must voor iedereen die een mooi, fris en gezond gazon wil hebben en houden, om het hele jaar van te kunnen genieten. Kalk strooien is goed voor het bodemleven en verhoogt de pH-waarde van uw grond. Hierdoor is het perfect tegen mos en gezond voor uw gras. Doordat er ook magnesium in Dologran zit wordt uw gazon ook groener! Kalk kan in het voorjaar en in het najaar prima gestrooid worden.

Beste toepassingsperiode: februari - april / oktober-november

tekst npk 12-10-18 Triferto NPK 12-10-18 - 20 kg

Bent u op zoek naar een meststof die u voor uw gehele tuin kunt gebruiken? Dan zit u goed met de universele meststof 12-10-18. Deze meststof zorgt ervoor dat uw gazon, borders en óók de moestuin de benodigde voedingsstoffen krijgt om gezond te groeien en rijk te bloeien.

De ene plant heeft meer behoefte aan een bepaalde voedingstof dan de andere. Daarom is het makkelijk een universele meststof toe te passen. NPK 12-10-18 is zo’n een universele meststof die voor de meeste planten toepasbaar is. Denk hierbij aan gazon, siertuin of border.

Geef uw gazon, border en moestuin in het voorjaar de eerste voeding. Om voor een blijvende goede groei te zorgen raden wij u aan de bemesting enkele keren te herhalen. Gelijkmatig verstrooien over gazon, border en moestuin. Bij gebruik in border en moestuin de meststof licht inharken. Bij langdurige droogte, na het strooien sproeien.

N23

Triferto

N23 Triferto N23 GRAS / WEIDEMEST - 20kg

Net als alle andere tuinplanten heeft ook het gras voldoende meststoffen nodig om te kunnen groeien. Als u zich bedenkt hoeveel gras u jaarlijks na het maaien afvoert, dan kunt u zich ook wel voorstellen hoe hard dit nodig is om uitputting van de bodem te voorkomen. Het gras heeft daarom voeding nodig om te kunnen groeien, waarvan stikstof de belangrijkste is. N23 Gras is de aangewezen meststof om het gazon te onderhouden.

Een gazon heeft veel stikstof nodig
In een jaar wordt een gazon gemiddeld 30 keer gemaaid, waarna het gras telkens weer opnieuw moet gaan groeien. Hiervoor heeft het gras voedingsstoffen nodig, deze worden onttrokken aan de bodem. Daarom moet de bodem gevoed worden, ofwel aangevuld worden met voeding om het gazon te laten groeien. Dit betekent bemesten met bijvoorbeeld N23 Gras.

Scroll naar top